Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki cukru
Masa serowa:
Pół litra śmietany kremówki
2 serki waniliowe (homogenizowane)
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
10 dag gorzkiej czekolady
1 galaretka truskawkowa
1 cukier waniliowy
1 kilogram truskawek

Wykonanie:

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę i delikatni wymieszać. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i upiec biszkopt. Ciasto wystudzić.
Żelatynę namoczyć w czterech łyżkach zimnej wody i podgrzać aż do rozpuszczenia. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany delikatnie wymieszać.
Oczyścić truskawki i połowę odłożyć, a resztę posypać cukrem pudrem i rozgnieść . roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i przestudzić.
Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu. Rozgniecione truskawki wymieszać z połową masy śmietanowej i połową żelatyny, pozostałą część ubitej śmietany wymieszać z czekoladą i resztą żelatyny.
Biszkopt włożyć do tortownicy, nałożyć najpierw masę czekoladową a następnie owocową i lekko przemieszać, a na wierzchu ułożyć pozostałe truskawki i zalać tężejącą galaretką. Całość schłodzić.