Składniki:
Pół szklanki cukru
3 łyżki cukru
4 jajka
Pół szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Pół łyżeczki soku cytrynowego
1 łyżka cukru waniliowego
Pół kostki masła
1 budyń waniliowy
3 łyżki nutelli
15 truskawek
1 i 1/3 szklanki mleka
Wykonanie:
Oddzielić żółtka od białek, białka ubić z sokiem cytrynowym na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać pół szklanki cukru i cukier waniliowy. Wymieszać delikatnie z żółtkami i przesianymi mąkami. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na ściereczkę, usunąć papier i zawinąć. Pozostawić do wystudzenia.
Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego, wystudzić. Budyń utrzeć z masłem i nutellą. Delikatnie rozwinąć biszkopt posmarować 2/3 kremu. Ułożyć truskawki w rzędzie jedna za drugą wzdłuż dłuższego boku i zawinąć roladę. Posmarować wierzch pozostałym kremem i udekorować połówkami owoców.