Składniki:

Ciasto:
3 budynie czekoladowe
6 jajek
Szklanka cukru
Cukier waniliowy
? szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
Kostka masła ( 20 dag)
Budyń waniliowy
1.5 szklanki mleka
1,5 szklanki mleka w proszku
Cukier waniliowy
? szklanki cukru pudru
Pół słoika dżemu
Polewa czekoladowa

Wykonanie:

Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Budynie w proszku wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i wsypywać do masy jajecznej delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy i upiec (30-40 minut) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przestudzony placek przekroić na 3 krążki.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu dodając cukier waniliowy. Wystudzić.
Masło ucierać z cukrem dodając po łyżce zimny budyń i śmietanę. Na końcu dodać mleko w proszku.
Blaty posmarować na początku dżemem, a następnie kremem i złożyć jeden na drugim. Wierzch polać rozpuszczoną polewą i schłodzić?