Coraz częściej na naszych stołach można zobaczyć umiejętnie dobrane potrawy będące połączeniem tradycji i zupełnych nowości, tj. kuchni polskiej z etniczną, stanowiącą przegląd światowych upodobań. Polskiego oscypka, francuskiego sera, parmeńskiej włoskiej szynki, kalifornijskiego wina, greckiej sałatki, niemieckiego piwa, japońskiego sushi, czy hiszpańskich oliwek. Kuchnia fusion zdobywa coraz więcej zwolenników, ponieważ jest bardzo kreatywna, odważnie łącząca smaki, zapachy, surowce i przyprawy, czerpiąca z każdej tradycji to, co najlepsze. Chorwacka firma Podravka produkuje pasty warzywne, inspirowane kuchnią bałkańską. W wersji łagodnej i pikantnej można dostać paprykowo – bakłażanową pastę Ajvar, pastę Pindżur o smaku słodkich pomidorów, czerwonej papryki, cebuli, bakłażanów i przypraw. Natomiast słodko – kwaśna pasta Relish jest kombinacją kwaszonego ogórka, pomidorów, papryki, cebuli i przypraw. Idealny dodatek do meksykańskiego tacos, angielskich krakersów, czy francuskich bagietek.
Kuchnia fusion
Losowe artykuły:
Bar Krokodyl Włocławek
Gdzie odpocząć i dobrze zjeść po zwiedzaniu Włocławka?
Po całym dniu intensywnego zwiedzania nie marzymy o niczym innym jak o zasłużonym wypoczynku. Dla będących tu zaledwie pierwszy raz ludzi miasto kryje całkiem dużo ciekawych miejsc, które tylko czekają na odkrycie. Jednym z moich ulubionych miejsc jest chociażby Pizzeria Krokodyl czy...
Pomocnik kuchenny dla dzieci
Wspólne gotowanie z dzieckiem to świetny sposób na spędzenie czasu razem, rozwijanie umiejętności oraz naukę zdrowego stylu życia. Jednak, by takie doświadczenie było przyjemne i skuteczne, potrzebne są odpowiednie narzędzia, takie jak pomocnik kuchenny dla dzieci.
Pomocnik kuchenny dla dzieci to urządzenie, które umożliwia dziecku łatwe i bezpieczne korzystanie z...