Składniki:

1. Pół szklanki mąki pszennej
2. 2 łyżki mąki ziemniaczanej
3. 4 jajka
4. 2/3 szklanki cukru
5. 1 opakowanie cukru waniliowego
6. 3 szklanki śmietany kremówki
7. 3 opakowania zagęstnika do śmietany (fix)
8. Pół małego arbuza
9. Pół melona miodowego
10. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
11. Cukier puder do posypania

Wykonanie:

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z połową cukru i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do masy jajecznej, dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 175 stopni Celsjusza. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Wstawić do piekarnika na pół godziny. Po wystudzeniu przeciąć na 3 placki.
Śmietanę kremówkę ubić z resztą cukru i zagęstnikiem na puszysty krem.
Z arbuza i melona wyciąć kilka kulek, a resztę pokroić w plasterki.
Placki biszkoptowe przełożyć kremem śmietanowym i plasterkami owoców. Posypać (przez sitko) cukrem pudrem i udekorować kulkami z owoców.