Składniki:

1. 4 jajka
2. 3 łyżki powideł śliwkowych
3. 1 szklanka mąki pszennej
4. 3 łyżeczki cynamonu
5. 1 łyżeczka sody oczyszczonej
6. ? szklanki oleju
7. Pół szklanki cukru

Na polewę:

1. 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
2. Pół kostki masła
3. 20 dag włoskich orzechów

Wykonanie:

Przygotować ciasto: jajka wybić do miski, dodać cukier i zmiksować na gładką masę. Dodać sodę zmieszaną z mąką i przesianą przez gęste sitko, olej, cynamon i powidła i miksując dokładnie połączyć wszystkie składniki. Blaszkę do pieczenia wyłożyć pergaminem i wylać do niej przygotowane ciasto. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i wstawić formę z ciastem na około 50 minut. Po wyjęciu ostudzić.
Przygotować polewę: orzechy włoskie posiekać. Do rondelka włożyć masło i stopić, wsypać cukier, wlać mleko i dodać posiekane orzechy. Całość podgrzewać około 20 minut ciągle mieszając. Ciepłą polewą posmarować ciasto tworząc jakiś ornament według uznania.