Składniki:

Na ciasto:

1. 15 dag mąki pszennej
2. 3 łyżki ciemnego kakao
3. 4 jajka
4. 10 dag cukru
5. Pół tabliczki gorzkiej czekolady
6. 1 opakowanie cukru waniliowego
7. 4 łyżki soku z pomarańczy
8. ? łyżeczki proszku do pieczenia
9. Skórka z pomarańczy

Masa brzoskwiniowa:

1. 20 dag masła
2. 20 dag cukru
3. 1 torebka budyniu śmietankowego
4. 1 kieliszek likieru pomarańczowego
5. 1,5 szklanki mleka
6. 6 połówek brzoskwiń z puszki

Do nasączenia:

1. Kieliszek likieru czekoladowego
2. Pół szklanki mocnego, słodkiego naparu z kawy

Tłuszcz i bułka tarta do formy

Wykonanie:

Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać skórkę pomarańczową i sok z pomarańczy. Białka ubić na sztywną pianę i wyłożyć na masę żółtkową.
Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia; przesiać na ubitą pianę, dodać startą czekoladę i wszystko delikatnie wymieszać.
Żaroodporną misę wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką a następnie wyłożyć do niej przygotowane ciasto i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przestudzić i wyciągnąć z misy.
Na mleku ugotować budyń, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem na gładką masę i ciągle ucierając dodawać ostudzony budyń. Na końcu dodać likier pomarańczowy i posiekane brzoskwinie.
Ciasto pokroić na kilka krążków, każdy posmarować kremem i złożyć w piramidkę. Wierzch posmarować kremem i udekorować według uznania.