Ostatnio na portalach społecznościowych można zauważyć wzmożony nacisk na zdrowe odżywianie, bycie fit, a co za tym idzie zdrowe gotowanie. Jak grzyby po deszczu powstają blogi kulinarne. Większość z nas ma takiego znajomego co wrzuca do sieci zdjęcie właśnie co przygotowanego przez siebie posiłku. Zaczynamy świadomie jeść, ale też i samodzielnie gotować. Wśród wielu różnych składników potraw bardzo często pojawiają nasiona Chia. Niejedna babcia by się zapytała, a co to jest? To nie można już normalnie jeść?! Nasiona Chia to nasiona szałwii hiszpańskiej. Takie jedno małe ziarenko to istna bomba witamin, mikroelementów, czy antyoksydantów. Nasiona Chia mają wiele właściwości zdrowotnych więc dlaczego nie zaprosić ich do swojej kuchni? Nasiona Chia są praktycznie bez smaku, co sprawia, że są bardzo uniwersalnym składnikiem pasującym zarówno do dań wytrawnych jak i do deserów. Ich używanie nie wymaga specjalnej obróbki, po prostu dodajemy je tam gdzie mamy ochotę. Z Nasionami Chia gotowanie staje się bardziej wartościowe, a przy tym jest bardzo przyjemne i proste.