Składniki:

1. 4 jajka
2. 2 tabliczki gorzkiej czekolady
3. 20 dag margaryny Kasi
4. Pól szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)
5. Pół szklanki cukru brązowego
6. 3 łyżki płatkówa. jaglanych
7. 1 łyżka aromatu pomarańczowego
8. 2 łyżki żurawiny suszonej
9. 2 łyżki rodzynek
10. 5 łyżek wiórkówa. kokosowych
11. Pół szklanki orzeszków ziemnych
12. ? szklanki maki pszennej

Wykonanie:

Tabliczki czekolady połamać, włożyć do rondelka, dodać margarynę i podgrzewając mieszać i rozpuścić (nie gotować). Orzeszki ziemne posiekać. Jajka wybić do miski, wsypać cukry i ubić na gładką masę i wciąż ubijając dodać rozpuszczoną czekoladę z margaryną i aromat a następnie na niskich obrotach połączyć z pozostałymi składnikami.
Formę do pieczenia wyłożyć pergaminem, przełożyć do niej ciasto i wstawić do piekarnika na około 20 minut (piekarnik powinien być na grzany do 200 stopni Celsjusza). Po upieczeniu i wystudzeniu placek można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.