Składniki:

1. 25 dag mielonego sera twarogowego
2. 25 dag serka mascarpone
3. Pół szklanki śmietany kremówki
4. 1/3 szklanki cukru pudru
5. 1 puszka brzoskwiń w syropie
6. 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
7. 2 łyżki ciemnego kakao
8. 3 łyżki likieru morelowego

Wykonanie:

Serek mascarpone połączyć i dokładnie wymieszać ze zmielonym twarogiem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę i delikatnie połączyć z wymieszanymi serami.
Brzoskwinie dokładnie odsączyć na sicie z zalewy. 1 Szklankę zalewy wymieszać z likierem morelowym i skropić biszkopty. Połowę skropionych ciastek ułożyć na dnie formy i wyłożyć na nie 1/3 kremu, a następnie pokrojone na mniejsze cząstki, brzoskwinie. Na owocach ułożyć resztę biszkoptów i przykryć je pozostałym kremem. Wyrównać wierzch masy. Wstawić na noc do lodówki a przed podaniem posypać (przez sitko) ciemnym kakao.