Burgery kojarzą się z niezdrowym jedzeniem typu fast food, które nie niesie za sobą szczególnych wartości odżywczych. Tymczasem można przyrządzić domowe burgery, które stanowić będą wartościowy i syty posiłek. Na początku warto zająć się przygotowaniem odpowiedniego pieczywa. Bułki na burgery można upiec samemu i będą one o wiele smaczniejsze niż te kupione. Tego typu wypieki można wzbogacić o ulubione dodatki, na przykład sezam, słonecznik czy siemię lniane. Kolejną rzeczą jest wybór mięsa i usmażenie z nich placków. Mięso powinno być dobrej jakości, dlatego najlepiej zakupić je w całości, a dopiero w domu zmielić. Do zmielonego mięsa dodaje się odpowiednie przyprawy, na przykład kolendrę, chili, gorczycę czy pieprz. Nie ma potrzeby dodawania jajek czy mąki, dobry burger nie wymaga takich dodatków. Ostatni etap to wybór warzyw, w tym przypadku każdy może dodać takie, jakie najbardziej lubi. Burger powinien mieć również odpowiedni sos. Dobrym rozwiązaniem będzie stworzenie sosu na bazie jogurtu.
Domowe burgery
Losowe artykuły:
Bar Kanton Włocławek
Jak sprawdzać lokal na przykładzie Baru Kanton we Włocławku?
Kiedy dopada nas uczucie głodu wówczas nie ma czasu na kompromisy. W takich sytuacjach nasz żołądek pilnie domaga się tego, aby go wypełnić i czy chcemy czy też nie musimy to uczynić. O ile będąc w domu zawsze możemy szybko sięgnąć...
Bar Biesiadny Włocławek
Na imprezy i na co dzień sprawdzi się Bar Biesiadny we Włocławku!
Organizując jakieś spotkanie często w naszej polskiej tradycji bardzo dużą uwagę przykładamy do tego, aby na stole nie zabrakło jedzenia i picia. Trudno się z resztą temu dziwić, gdyż taka sytuacja, kiedy to podczas jakiejkolwiek imprezy nagle brakuje...
catering Trójmiasto
Comments are closed.